Marynata do karkówki

4.44 (204 ocen)

Prosta i bardzo szybka do przygotowania marynata do mięsa zarówno wieprzowego jak i drobiowego. u siebie wykorzystałam ją do karkówki na grilla. Smakowała wybornie!

Składniki:

  • 3 łyżki keczupu
    2 łyżki majonezu
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    0,5 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

4.44 (204 ocen)

Zobacz również:

Marynata

Marynata do karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do małej miseczki włożyć keczup, majonez, przyprawić pieprzem, słodką papryką, oregano. Cebulę pokroić w bardzo drobną kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do marynaty.
    Taką marynata najlepiej wysmarować karkówkę, szczelnie zamknąć i zostawić na cała noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować