Włoska marynata do kurczaka

4.49 (174 ocen)

  • 60 min

Idealna do grillowanego kurczaka.

  • 60 min

Składniki:

  • na podwójną pierś kurczaka:

    5 łyżek oliwy,
    3 łyżki soku z cytryny,
    3/4 łyżeczki granulowanego czosnku,
    łyżeczka bazylii,
    3/4 łyżeczki oregano,
    1/2 łyżeczki tymianku,
    1/2 łyżeczki rozmarynu,
    szczypta soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Marynata

Włoska marynata do kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć wszystkie składniki marynaty (warto spróbować smak) i dokładnie zalać nią ponacinane mięso. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Podczas pieczenia, smażenia lub grillowania polewać kurczaka pozostałą marynatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Marynata Cytryna Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować