Marsowy serowiec

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasto na ciasteczkach zamiast spodu

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera z wiaderka
    3 budynie waniliowe
    5 jaj
    1.5 szklanki cukru
    2 lub 3 opakowania małych czekoladowych markizow
    1 cukier waniliowy
    Garść kolorowych draży
    4 batony MARS
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Marsowy serowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marsowy serowiec 1. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodajemy po łyżce sera, a następnie 3 budynie w proszku.na końcu dodajemy draze i całość mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy ciastka w całości. Masę serową wylewamy na ciastka. Pieczemy w 160 stopniach około 40 minut. Po upieczeniu studzimy. Batony kroimy w kostkę. Masło rozpuścić w rondelku , dodajemy pokrojone batony, ciagle mieszając rozpuszczamy. Polewą zalewamy wierzch ciasta. Posypujemy dowolną posypką.

Porady

Mozemy podwoić porcję składników i upiec ciasto w dużej blaszce. Zamiast marsa możemy użyć np snickersa drobno pokrojonego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować