Mandazi bananowe

0 (0 ocen)

  • 25 min

Delikatne, błyskawiczne i pyszne placuszki bananowe rodem z Afryki polecają się na słodkie małe co nieco ; )

  • 25 min

Składniki:

  • 2 banany
    1 jajko
    ½ szklanki mleka
    2-2 1/2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Olej
    Cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mandazi bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obieramy, kroimy na 3 części, przekładamy do miksera (najlepiej kielichowego ). Do bananów wbijamy jajko i wlewamy mleko –miksujemy około 30 sekund. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia miksujemy aż składniki połączą się i ciasto będzie gładkie.

    Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany więc jeśli jest zbyt rzadkie dodajemy więcej mąki, jeśli zbyt gęste więcej mleka. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia. Łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy 3-4 minut, aż mandazi nabiorą złotego koloru.

    Usmażone mandazi odsączamy na ręczniku papierowym. Lekko przestudzone posypujemy cukrem pudrem i delektujemy się ich delikatnym smakiem, smacznego ; )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tłusty czwartek Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować