Puszyste placuszki bananowe

4.48 (193 ocen)

  • 20 min

Puszyste, lekkie, przyjemnie rozpływające się w ustach. Idealne na śniadanie.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 banan
    - 1 jajko
    - 1/2 szklanki mąki
    - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1/3 szklanki mleka
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Puszyste placuszki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najlepiej, gdy nasz banan będzie miękki, ponieważ musimy go rozgnieść widelcem w miseczce. Potem dodajemy jajko i mąkę i dokładnie mieszamy.
  • 2. Dodajemy proszek do pieczenia i mleko miksujemy wszystko na gładką masę. Smażymy na suchej patelni, aż każda z stron się zarumieni. Całość możemy posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować