Maliny w syropie

4.49 (189 ocen)

  • 15 min

Pyszne malinki do deserów, herbaty, a nawet grzanego wina - zimą sięgam po nie bardzo często.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szklanka malin
    1 szklanka wody
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
    3/4 szklanki cukru + 1 łyżka

Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Maliny w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny układamy w słoikach zalewamy gorącą zalewą i pasteryzujemy około 10 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować