Makaron z sosem pieczarkowo-cukiniowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W moim podwieczorkowym menu często goszczą smaczne i proste dania
makaronowe

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag pieczarek
    1 duża cukinia
    1 papryka czerwona
    2 duże białe cebule
    3 ząbki czosnku
    0,7 l bulionu warzywnego
    200 ml koncentratu pomidorowego
    Łyżka mąki ziemniaczanej +`1/4 szklanki wody
    Olej
    Sól, pieprz
    Słodka i ostra papryka w proszku
    Ponadto:
    35 dag makaronu drobne wstążki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z sosem pieczarkowo-cukiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, czosnek obierz, pokrój drobno i podsmażaj chwilę na oleju.
    Dodaj tez pokrojoną paprykę, cukinie i podsmażaj dalej przez kilka
    minut.
    Do garnka przełóż wszystkie podsmażone warzywa, obrane i pokrojone
    pieczarki oraz przyprawy do smaku. Gotuj na wolnym ogniu, aż wszystkie
    składniki będą miękkie (około 20 minut). Następnie dodaj koncentrat
    oraz mąkę wymieszaną z ¼ szklanki wody. Zagotuj chwilę i ewentualnie
    wsyp jeszcze przyprawy do smaku.
    Makaron ugotuj z dodatkiem soli. Gorącym sosem polej makaron tuz przed
    podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować