Zupa koperkowo-brokułowa

4 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

To prosta i pyszna zupa, którą pokocha cała rodzina.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    1,5 litra bulionu drobiowego
    1 mały brokuł
    1 średnia marchewka
    4 średnie ziemniaki
    5 łyżek pokrojonego koperku
    ¾ szklanki śmietany 18%
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupa brokułowa Zupa jarzynowa

Zupa koperkowo-brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój przełóż do garnka i zalej bulionem. Gotuj około 10 minut. Brokuła umyj i podziel na różyczki, dodaj do zupy. Gotuj kolejne 10 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania wsyp koperek. Zupę zestaw z palnika i odczekaj, aż chwilę ostygnie. Śmietanę zahartuj dodając kilka łyżek wrzącej zupy i mieszając szybko całość, a następnie wlej do zupy. Przypraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koperek Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować