Deser z masą z kiwi i agrestem oraz figami i śmietaną

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To deser o niezwykłym smaku kiwi, śmietanki i egzotycznych fig.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    2 szklanki gęstego, zielonego, owocowego soku o smaku kiwi i agrestu
    1,5 opakowania budyniu śmietankowego o smaku śmietankowym bez cukru
    1,5 szklanki pokrojonych, suszonych lub świeżych fig
    1,5 szklanki śmietany 30%
    2,5 łyżeczki żelatyny +1/5 szklanki wrzątku
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z masą z kiwi i agrestem oraz figami i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1,5 szklanki soku zagotuj, a resztę rozmieszaj z proszkiem budyniowym i wlej do gotującego się soku. Masę lekko przestudź, a następnie wyłóż do mniejszej połowy wysokości ozdobnych szklanek. Odstaw do przestudzenia
  • 2. Pianka: żelatynę rozpuść we wrzątku i wymieszaj, aż nie będzie grudek. śmietanę zmiksuj, dodaj cukier puder do smaku i tężejącą żelatynę.
  • 3. Na masę z kiwi wyłóż kawałki fig i wyłóż piankę. Schłodź w lodówce około 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Figi Śmietana 30%

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować