Makaron z brązową pieczarką w kremowym sosie z parmezanem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Brązowa pieczarka mniej popularna od białej pieczarki o intensywnym smaku, w połączeniu z makaronem i parmezanem ,danie palce lizać .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron pappardelle 150 gram
    pieczarki brązowe około 10 sztuk
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej rzepakowy 2 łyżki
    bazylia świeża kilka listków
    pomidor 1 duży
    parmezan starty 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Makaron z brązową pieczarką w kremowym sosie z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

    2.

    Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki.
    Pomidora pokroić na ósemki.

    3.

    Rozgrzać olej rzepakowy na patelni dodać pieczarki ,podsmażyć po około 3 minutach dołożyć pomidora, dusić około 5 minut pod przykryciem.

    4.

    Sos doprawić .

    5.

    Do ciepłego sosu dodać ugotowany makaron.
    Posypać startym parmezanem oraz posypać listkami bazylii.

    6.

    Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Parmezan Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować