Makaron w sosie szpinakowym z serkiem topionym

4.91 (11 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne , szybkie do przygotowania danie , poradzi sobie z nim nawet początkujący kucharz :))) Doskonale sprawdzi się na postny obiad bądź wczesną kolację :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu - u mnie gniazdka
    250 g mrożonego szpinaku
    100 g serka śmietankowego topionego
    1/2 szklanki śmietany - u mnie ukwaszona 15%
    2 ząbki czosnku - obrane
    2 łyżki masła
    2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    1 łyżka kaparów z zalewy - ze słoika
    sól i pieprz czarny mielony do smaku
    Dodatkowo:
    osolony wrzątek z dodatkiem oleju
    kilka mini pomidorków
Wystaw ocenę:

4.91 (11 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron w sosie szpinakowym z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron w sosie szpinakowym z serkiem topionym 1. Na maśle podsmażam przeciśnięty przez praskę czosnek , dodaję rozmrożony szpinak , podsmażam , dodaję serek topiony i śmietanę , mieszam , podsmażam do połączenia się składników i zagotowania . Całość doprawiam solą i pieprzem - u mnie dość sporo .
  • Makaron w sosie szpinakowym z serkiem topionym 2. Makaron gotuję al dente , dokładnie odcedzam , dodaję do sosu , mieszam .
  • Makaron w sosie szpinakowym z serkiem topionym 3. Makaron nakładam na talerze , posypuję orzechami , kaparami , dodaję przekrojone pomidorki , listek zieleniny mile widziany :)

Porady

Orzechów i kaparów nie pomijam w daniu , fakt bardzo je lubię ale to one nadają smaczku potrawie :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Makaron Serek topiony Śmietana Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować