Lody kawowe z maszynki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowe prawdziwe lody na bazie śmietanki 30% z dodatkiem tiramisu i prawdziwej kawy. Świetnie sprawdzą się na letniej domowej imprezce. Smakują przepysznie! Wystarczy wszystkie składniki połączyć, przełożyć do zmrożonej maszynki do lodów i mieszać około godziny. Lody wychodzą puszyste, nie tracą konsystencji a ni smaku.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml śmietanki 30%
    2 łyżki kawy czarnej
    2 łyżeczki cukru kryształu
    460 g masy tiramisu z puszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Kawy

Lody kawowe z maszynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę zaparzyć w niewielkiej ilości wody, dosłodzić cukrem. Wystudzić ma być zimna.
  • 2. Kremówkę ubijamy na sztywno, porcjami dodajemy masę tiramisu a na końcu kawę. Wszystko miksujemy do połączenia składników.
  • mieszanie lodów w masyznce 3. Do zmrożonej maszynki przekładamy masę kawową i miksujemy około godziny.
  • 4. Gotowe lody nabieramy łyżką do lodów i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Kawa mielona Kawa ziarnista

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować