Kawa mrożona kokosowa

5 (172 ocen)

Kawa mrożona w upalne dni zastępuje zwykłą kawę. Warto szukać nowych pomysłów i eksperymentować z nowymi opcjami. A to wynik jednego z eksperymentów – wyśmienita kawa kokosowa z mlekiem kokosowym.

Składniki:

  • 1/2 szklanki zaparzonej, nocnej kawy
    1/2 szklanki zimnego mleka kokosowego
    Kostki lodu
    Cukier do smaku
    Wiórki kokosowe
    Lody
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Napoje Kawy Kawa mrożona

Kawa mrożona kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę słodzimy do smaku. Wystudzoną kawę wlewamy do blendera z funkcją kruszenia lodu (lub do shakera czy słoika, który szczelnie zamkniemy i będziemy energicznie potrząsać aż do uzyskania piany). Wrzucamy lód, dodajemy mleko kokosowe i mieszamy. Przelewam do szklanki, dodajemy ulubione lody (możemy je pominąć) i dekorujemy wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Kokos Mleko Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować