1.Warzywa obieramy i myjemy. Cebulę kroimy w półplasterki, kiełbasę w plasterki, cukinię w kostkę a paprykę w słupki.
2.W garnku rozgrzewamy olej (niewielką ilość). Wrzucamy cebulkę i smażymy na rumiano. Następnie wrzucamy kiełbaskę i drobno posiekaną papryczkę chilii (bez gniazd nasiennych) i smażymy z cebulką około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dorzucamy pokrojoną paprykę, dokładnie mieszamy i chwilkę przesmażamy. Wrzucamy cukinię, zalewamy wodą, przykrywamy i dusimy około 20 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.
3.Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Po upływie 20 minut wrzucamy do garnka, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, słodką paprykę i przyprawy. Chwilkę gotujemy aby smaki się przegryzły. Leczo podajemy gorące z pieczywem.
Komentarze