• 50 min

Wspaniałe, kolorowe, pełne warzyw i witamin danie jednogarnkowe. Jedno z moich ulubionych.

  • 50 min

Składniki:

  • -0,5 kg kiełbasy
    -0,5 kg pomidorów
    -1 średnia cukinia
    -1 papryczka chilli czerwona
    -4 duże cebule
    -5 papryk (najlepiej różnokolorowe)
    -4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    -400 ml wody
    -1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki
    -przyprawa uniwersalna, cukier i pieprz do smaku
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Warzywa obieramy i myjemy. Cebulę kroimy w półplasterki, kiełbasę w plasterki, cukinię w kostkę a paprykę w słupki.
  • 2 2. W garnku rozgrzewamy olej (niewielką ilość). Wrzucamy cebulkę i smażymy na rumiano. Następnie wrzucamy kiełbaskę i drobno posiekaną papryczkę chilii (bez gniazd nasiennych) i smażymy z cebulką około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dorzucamy pokrojoną paprykę, dokładnie mieszamy i chwilkę przesmażamy. Wrzucamy cukinię, zalewamy wodą, przykrywamy i dusimy około 20 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.
  • 3 3. Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Po upływie 20 minut wrzucamy do garnka, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, słodką paprykę i przyprawy. Chwilkę gotujemy aby smaki się przegryzły. Leczo podajemy gorące z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Kiełbasa Papryka Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować