Lebkuchen Niemieckie pierniczki

0 (0 ocen)

Pyszne Niemieckie pierniczki o niepowtarzalnym smaku i aromacie świąt

Składniki:

  • - 100 g skórki kandyzowanej z pomarańczy
    - 100 g surowej masy marcepanowej
    - 100 g mielonych migdałów
    - 50 g mielonych orzechów
    - 2 jajka
    - 1 białko
    - 150 g cukru
    - 50 g mąki
    - 1 łyżka kakao
    - przyprawa do piernika
    - 1/2 łyżeczki cynamonu
    - 1/2 łyżeczki amoniaku
    - płatki do ciastek oblaten (nie koniecznie )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery

Lebkuchen niemieckie pierniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Migdały orzechy kakao mąkę przyprawę do pierników cynamon amoniak wymieszać w pojemniku
  • 2. - Jajka i białko ubić z cukrem na białą masę Dodać kandyzowaną skórkę i starty na dużej tarce marcepan
    - Wsypać suche składniki.Wymieszać aż wszystko się połączy zostawić masę na godzinę aby odpoczęła
  • 3. - Na blachę wyłożyć papier do pieczenia i płatki do ciastek na każdy płatek dać łyżeczkę masy na środek płatka piec 12 -15 minut 180 stopni polać dowolną polewą najlepiej z gorzkiej czekolady
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Marcepan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niemiecka Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować