Łazanki z młodą kapustą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łazanki z kapustą, ale możecie do tego dania wykorzystać dowolny makaron i zawsze będzie smacznie.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu typu łazanki
    1 główka młodej kapusty
    2 marchewki
    1 por
    2 łyżki masła klarowanego
    1 szklanka wody
    1 łyżeczka cukru
    koperek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozgrzać w rondlu, dodać pokrojoną kapustę, marchewkę, pora i marchewkę pokrojoną w półplasterki. Dodać wodę , cukier, sól i pieprz i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.Kiedy warzywa będą miękkie dodać koperek i wymieszać.
    Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z kapustą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Makaron Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować