Łazanki z młodą kapustą

4.5 (148 ocen)

Najsmaczniejsze z młodą kapustą, którą o wiele szybciej się je przyrządza, ponieważ taką kapustę wystarczy chwilę poddusić, nie trzeba jej gotować.

Składniki:

  • pół główki młodej kapusty
    ok. 250 g makaronu łazanek
    pół pęczka kopru
    1 cebula
    olej do smażenia
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Wodę z ugotowanych łazanek nie wylewać, odlać ok. pół szklanki. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Kapustę poszatkować i dodać do cebuli. Zalać wodą z makaronu. Przykryć i dusić ok. 15 min, aż kapusta zmięknie, a płyn wyparuje.
  • 2. Kolejno wrzucić łazanki, doprawić solą i pieprzem, dodać masło. Jeszcze chwilę gotować. Wymieszać wszystkie składniki. Na końcu dodać pokrojony świeży koper.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować