Łazanki z młodą kapustą

4.48 (196 ocen)

Lekkie ale sycące danie w sam raz na lato. Szybko się je przygotowuje i szybko zjada ;) dobre także na zimno

Składniki:

  • 250 g makaronu łazanki
    1 mała główka młodej kapusty
    0,5 pęczka koperku
    1 młoda cebula
    2 łyżki masła
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać drobniutko i wrzucić na rozgrzane masło w rondlu. Zeszklić.

    Kapustę obrać z brzydkich liści, oczyścić i poszatkować. Wrzucić do cebuli, wymieszać, dusić na małym ogniu.

    Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Wrzucić pod koniec duszenia.

    W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić.

    Kapustę doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać makaron plus 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Wymieszać i chwilę razem podgrzewać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować