Kuskus ze szparagami

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lubię kuskus, ale nie robię go zbyt często. Dzisiaj mam dla Was kuskus ze szparagami i papryką.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki kuskusu
    1/2 pączka zielonych szparagów
    1 duży pomidor
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    2 łyżki masła klarowanego
    3 łyżki ketchupu pikantnego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kuskus ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus zalać wrzącą wodą tak, aby woda przykrywała go około 1 cm i posolić. Wszystko wymieszać i odczekać aż się zrobi miękki.
    Na patelni rozpuścić masło , podsmażyć lekko cebulę pokrojoną w kostkę, a następnie dodać paprykę pokrojoną, i szparagi. Wszystko smażyć około 5 minut stale mieszając.Oprószyć solą i pieprzem.
    Wszystko wymieszać z kuskusem, dodać pokrojone pomidory. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i włożyć kuskus, polać ketchupem i podsmażyć na patelni około 3-4 minut mieszając.
    Podawać na gorąco lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kuskus Papryka Pomidor Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować