Schab nie musi być nudnie podany, bo można go smacznie nadziewać i od razu wygląda apetyczniej. Tak nadziewany schab ze szparagami jest smaczny i apetyczny.
50 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
5 plastrów schabu wieprzowego,
pęczek szparagów,
100 gramów masła klarowanego,
musztarda francuska z gorczycą
papryka słodka,
sól i pieprz.
+Masło klarowane.
Roladki schabowe ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi myjemy, osuszamy i odcinamy na końcu ok 2 cm. Rozgrzewamy 2 łyżki masła na patelni, podsmażamy szparagi ok 3 minuty i solimy.
2.Mięso rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy i smarujemy musztardą. Układamy na każdy plaster mięsa kilka szparagów i ciasno zwijamy. W bok zwiniętej roladki wbij wykałaczkę.
3.Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące.
4.Podsmażamy na maśle klarowanym przez kilka minut,aż się roladki zarumienią.
5.Następnie przełóż roladki do naczynia ceramicznego, na każdą roladkę połóż trochę masła i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 st.C na 20 minut.
Komentarze