Roladki schabowe ze szparagami

4.48 (202 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Schab nie musi być nudnie podany, bo można go smacznie nadziewać i od razu wygląda apetyczniej. Tak nadziewany schab ze szparagami jest smaczny i apetyczny.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 plastrów schabu wieprzowego,
    pęczek szparagów,
    100 gramów masła klarowanego,
    musztarda francuska z gorczycą
    papryka słodka,
    sól i pieprz.
    +Masło klarowane.
Wystaw ocenę:

4.48 (202 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szparagi 1. Szparagi myjemy, osuszamy i odcinamy na końcu ok 2 cm. Rozgrzewamy 2 łyżki masła na patelni, podsmażamy szparagi ok 3 minuty i solimy.
  • roladki 2. Mięso rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy i smarujemy musztardą. Układamy na każdy plaster mięsa kilka szparagów i ciasno zwijamy. W bok zwiniętej roladki wbij wykałaczkę.
  • roladki 3. Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące.
  • roladki 4. Podsmażamy na maśle klarowanym przez kilka minut,aż się roladki zarumienią.
  • roladki 5. Następnie przełóż roladki do naczynia ceramicznego, na każdą roladkę połóż trochę masła i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 st.C na 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować