Sałatka bulgur ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka sałatka ze szparagami w roli głównej. Polecam dodać do niej kaszę, ja akurat dodałam bulgur ale można inną. Jako dodatki wrzuciłam to co miałam w lodówce. Podałam ją z polędwiczkami i dla mnie to był syty i zdrowy obiad.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy bulgur

    1/2 pęczka szparagów zielonych

    1/2 pęczka szparagów białych

    1/2 pęczka rzodkiewek

    10 pomidorków koktajlowych

    1/2 awokado

    1/2 cytryny

    5 pomidorów suszonych

    oliwa od pomidorów suszonych

    sól, pieprz

    1 papryczka chili

    3 liście sałaty

    1/3 pęczka koperku

    5 polędwiczek drobiowych

    papryka wędzona

    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka bulgur ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotuję zgodnie z instrukcją opakowania. Szparagi obieram i kroje na kawałki. Do gotującej wody wrzucam pokrojone łodyżki szparagów ale bez czubków. Do wody dodaję odrobinę soli i cukru. Gotuję pięć minut, i wrzucam na dwie minuty główki. Szparagi odcedzam i przelewam zimna wodą. Pomidory kroję na kawałki, rzodkiewki też, chili, adwokatka kroję w kostkę i skrapiam sokiem cytryny, koperek kroje drobno, sałatę strzępie. Wszystkie warzywa przekładam do miski, dodaje kaszę, wlewam oliwę, doprawiam sola, pieprzem.



    Polędwiczki doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną. Odstawiam na godzinę do lodówki. Smażę na maśle klarowanym. Podaję z sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować