" Kulebiak" z ciasta francuskiego z warzywnym farszem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Moja propozycja jest stosunkowo lekka. Idealna dla osób, które chcą co nieco zgubić, ale także dla tych co mają ochotę na coś pysznego,ale nie ciężkiego. Kulebiak jest doskonały jako obiad, ja podałam go z barszczykiem,lub kolacja na ciepło. Serdecznie polecam :)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
    100 g cukinii
    100 g mrożonego szpinaku
    50 g mrożonego groszku zielonego
    1/2 cebuli
    10 g mozzarrelli
    Sól,chili pieprz cayenne
    1/2 łyżki oleju lub oliwa w sprayu
    1 łyżka roztrzepanego jajka lub wody
    1 łyżeczka czarnego sezamu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Zapiekanki

" kulebiak" z ciasta francuskiego z warzywnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Cukinie pozbawić nasion i pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i Cukinie. Po minucie dodać szpinak ( bez rozmrażania). Dodać 2 łyżki wody i dusić całość do miękkości. Po około 5 minutach dodać groszek i dokończyć duszenie. W razie konieczności dodać odrobinę wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zdjąć z ognia i ostudzić.
  • 2. Ciasto rozwinąć. Na dolnej połowie rozłożyć farsz oraz ułożyć kawałki sera. Skleić całość. Docisnąć ciasto dokładnie ,aby farsz nie uciekał. Kilkakrotnie nakłuć widelcem. Posmarować jajkiem lub woda i posypać sezamem.
    Piec w 180 st około 30-35 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować