Kruche zawijane ciasteczka z kremem czekoladowym

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób

proste i smaczne:)

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • około 400 g mąki pszennej
    200 g schłodzonej margaryny
    2 łyzki gęstej smietany
    100 g cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    2 żółtka
    wieksza szczypta proszku do pieczenia
    szczypta soli


    oraz krem czekoladowy np Nutella
    oraz cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery Ciastka

Kruche zawijane ciasteczka z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąke przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnice, dodajemy , cukry, szczypte soli. Następnie dodajemy żółtka , gęstą śmietanę oraz pokrojone w drobną kostkę i posiekana margaryne .
    Zagniatamy ciasto , formujemy w kule, owijamy folia spozywcza i schładzamy conajmniej 30 minut.

    Następnie rozwałkowujemy i kroimy paski o szerokosci około 2-3 cm i dł około 6 cm.
    Na kazdym pasku ciasta rozsmarowujemy krem czekoladowy , zwijamy tak by powstały tzw. ślimaczki .
    Zawijane ciasteczka z kremem układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pieczemy w temp. 180 st przez około 20-25 minut.Po upieczeniu mozemy delikatnie oprószyc cukrem pudrem .Smacznego:)

    Po ostudzeniu przekładamy czekoladowym kremem.

Porady

czas podany bez chłodzenia ciasta .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować