Kruche zawijane ciasteczka z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąke przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnice, dodajemy , cukry, szczypte soli. Następnie dodajemy żółtka , gęstą śmietanę oraz pokrojone w drobną kostkę i posiekana margaryne .
Zagniatamy ciasto , formujemy w kule, owijamy folia spozywcza i schładzamy conajmniej 30 minut.
Następnie rozwałkowujemy i kroimy paski o szerokosci około 2-3 cm i dł około 6 cm.
Na kazdym pasku ciasta rozsmarowujemy krem czekoladowy , zwijamy tak by powstały tzw. ślimaczki .
Zawijane ciasteczka z kremem układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 180 st przez około 20-25 minut.Po upieczeniu mozemy delikatnie oprószyc cukrem pudrem .Smacznego:)
Komentarze