Kruche Ciasteczka Z Tahini I Orzechami / Bez Jajek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne, kruche ciasteczka o smaku chałwy i co najważniejsze, cudownie kruche :)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i 1/2 szkl mąki
    1/2 szkl tahini
    120 g masła
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szkl cukru
    jedna, mała garść posiekanych niezbyt drobno orzechów włoskich (można pominąć)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Kruche ciasteczka

Kruche ciasteczka z tahini i orzechami / bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie składniki zagniatamy razem ze sobą. Konsystencja ciasta jest lekko sypka, ale musi się dać zagnieść w kuleczkę wielkości orzecha, jeśli były by lekkie problemy z uformowaniem kuleczki, to możemy dodać odrobinę mleka/wody i z powrotem zagnieść.
    2. Gotowe kuleczki układamy na blaszce i nie za mocno rozpłaszczamy.
    Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut.
    Po upieczeniu ciasteczka przekładamy na kratkę do wystygnięcia, a następnie do puszki i tak przechowujemy. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Orzechy Sezam Tahini

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować