Kruche ciasteczka z orzechami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Doskonałe ciasteczka na każdą okazję.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:

    50 dkg mąki
    7 żółtek
    25 dkg margaryny Kasi
    4 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Pianka:
    2 białka
    20 dkg cukru pudru

    Dodatkowo:
    orzechy włoskie
    1 słoik dżemu z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kruche ciasteczka z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę, połączyć. Następnie dodać , żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na cienki placek.Wykrawać .połowę ciasteczek nałożyć piankę i posypać orzechami. Piec w piekarniku w 180 stopniach około 20 min na złoty kolor. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasteczka bez dodatku posmarować dżemem i przykryć ciasteczkami z pianką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować