Krucha tarta z masłem orzechowym i rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

proste i smaczne:)talaterki kruche z masłem orzechowym i rabarbarem -polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Kruchy spód na 4 małe tarty

    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki cukru pudru
    szczypta soli
    125 g zimnego masła
    1 łyzeczka smietany

    Nadzenie rabarbarowe
    :
    400 g rabarbaru
    4 łyzki cukru
    świeżo otarta skórka z połowy pomarańczy
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżka mąki pszennej
    oraz 3-4 łyzki masła orzechowego
    cukier puder do oprószenia talaterek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery Przekąski

Krucha tarta z masłem orzechowym i rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z cukrem i solą, posiekanym masłem.
    Z tych składników zagnieśc ciasto, nastepnie z ciasta uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30-40 minut.
    Łodygi rabarbaru opłukac , osuszyć a nastepnie pokroić w kostkę. Umieścić w miseczce, dodać cukier, otartą skórkę z pomarańczy, sok z cytryny. Dobrze wymieszać i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie odlać zgromadzony sok a rabarbar wymieszaćz niewielką iloscia mąki.
    Schłodzone ciasto rozwałkować na kształt 4 okrągłych placków o sr 10 cm. Rozprowadzic masło orzechowe zostawiajac wolne brzegi które bedziemy zawijac do srodka. . Wyłożyć nadzienie rabarbarowe, brzegi ciasta zawinąć na nadzienie.

    Piec w temperaturze 200°C przez około 30-35 minut,Po upieczeniu odstawic do wystudzenia, delikatnie oprószyc cukrem pudrem, smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe Rabarbar Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować