Angie 43

Liczba punktów za aktywność
17
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Clafoutis ze śliwkami
Użytkownik Angie 43 w dniu 27.09.2017 00:20 opublikował przepis :

Clafoutis ze śliwkami

Clafoutis to bardzo popularny francuski deserz owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan. Najbardziej znanym i popularnym jest clafoutis czereśniowe, ale ja proponuję Wam tym razem clafoutis z najlepszymi owocami jesieni- śliwkami. Poza tym, że są one źródłem witamin i błonnika, uważam, że smakują w tym wydaniu jeszcze lepiej niż tradycyjne clafoutis czereśniowe.

Bretoński far ze śliwkami
Użytkownik Angie 43 w dniu 26.09.2017 23:56 opublikował przepis :

Bretoński far ze śliwkami

Far breton czyli jeden z typowych bretońskich deserów, którego nazwa wywodzi się z łacińskiego, w którym far oznacza « mąkę » , ponieważ w XVIII wieku używano do jego przygotowania głównie żytniej mąki, cukru i mleka. Z czasem przepis ten został wzbogacony o jajka, suszone śliwki i rum. Dzisiaj far breton jest nie tylko tradycyjnym ciastem regionu Bretanii, ale należy również do klasyków francuskiego cukiernictwa.

Alzacka tarta z dynią i fetą
Użytkownik Angie 43 w dniu 26.09.2017 23:24 opublikował przepis :

Alzacka tarta z dynią i fetą

Uwielbiam wszelkie dania i desery z dynią, jest to jedno z moich ulubionych jesienno-zimowych warzyw. Niedawno, zwiedzając przeurocze miasteczko Alzacji- Kayserberg, miałam tam okazję spróbować pysznej tarty z dynią, spróbowałam więc odtworzyć przepis na nią, i myślę, że w miarę mi się to udało. Dzielę się nim zatem z Wami.

KOLOROWE TABBOULEH Z QUINOA
Użytkownik Angie 43 w dniu 23.08.2017 17:12 opublikował przepis :

KOLOROWE TABBOULEH Z QUINOA

Kolorowe tabbouleh z komosą ryżową, pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, z dodatkiem ziarenek i soku z owocu granatu, i świeżymi listkami mięty, która nadaje smaku, świeżości i aromatu całości. Idealna przystawka na lato.

Użytkownik Angie 43 w dniu 23.08.2017 17:02 opublikował przepis :

KOLOROWE TABBOULEH Z QUINOA

Kolorowe tabbouleh z komosą ryżową, pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, z dodatkiem ziarenek i soku z owocu granatu, i świeżymi listkami mięty, która nadaje smaku, świeżości i aromatu całości. Idealna przystawka na lato.

TARTA MOJITO
Użytkownik Angie 43 w dniu 23.08.2017 16:16 opublikował przepis :

TARTA MOJITO

Orzeźwiająca tarta o smaku limonki i mięty, zainspirowana słynnym kubańskim napojem – to deser w sam raz na lato! Ja przygotowałam tartę w prostokątnej formie, ale możecie z powodzeniem upiec ją w tradycyjnej okrągłej formie. Każdy z nas może włączyć produkty zawierające cukry proste do codziennej diety. Wystarczy umiar i aktywność fizyczna, aby móc bez wyrzutów sumienia cieszyć się smakiem słodkiego życia!

CANNELLONI Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA Z RICOTTĄ
Użytkownik Angie 43 w dniu 23.08.2017 14:42 opublikował przepis :

CANNELLONI Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA Z RICOTTĄ

Grillowane bakłażany zwinięte w ruloniki przypominające cannelloni, zapiekane z farszem z ricotty i parmezanu z dodatkiem pomidorków koktajlowych, to moja propozycja wegetariańskiego dania na dziś.