krówka ze śmietana

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

do niedzielnej kawy

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • jajka5 szt.
    cukier1 szklanka
    mąka pszenna1 szklanka
    proszek do pieczenia2 łyżeczki
    kakao2 łyżki
    budyń śmietankowy1 opak.
    krem
    śmietana 30 %0,5 l
    cukier puder2 łyżki
    masa
    Kostka do pieczenia Kasia17 dag
    masa krówkowa1 puszka
    cukier waniliowy1 opak.
    słonecznik łuskany20 dag
    cukier1 łyżka
    mleko5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Krówki

Krówka ze śmietana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wyk.
    Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Wymieszać z mąką i proszkiem
    Dodać kakao i budyń. Piec 30 min. w temp. 180 st.
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem,. Kremem przełożyć ciasto.
    Na ciasto wyłożyć masę krówkową.
    Na patelni rozpuścić Kasię, cukry i mleko. Dodać słonecznik i podsmażyć.
    Ciepłe wyłożyć na krówkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować