Ciasto bezowa krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka wciąż ubijając.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, przesiać. Wymieszać dokładnie szpatułką z ubitymi jajkami.
2.Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do biszkoptu, delikatnie wymieszać. Piec na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce /20x30 cm/ ok 25 - 30 min w 180 stopniach.
3.Żółtka rozmieszać z cukrem, budyniami i 1 szkl. mleka.
4.Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać przygotowaną masę jajeczno - budyniową. Zagotować ciągle mieszając. Wystudzić.
5.Masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać wystudzony budyń.
6.Masę budyniową wyłożyć na biszkopt.
7.Na masie ułożyć beziki /ok 70 szt małych bezików/.
8.Roztopić w rondelku 2 łyżki margaryny, dodać 25 dag krówek. Rozpuścić na wolnym ogniu, mieszając.
Komentarze