Krówka bez pieczenia

  • wyświetlono: 28032 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Bardzo szybkie, proste i smaczne ciasto bez pieczenia.

Teodorka
  • 40min

Składniki

Duże opakowanie herbatników
1 kostka masła (200g)
3 łyżki cukru
500ml mleka
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 budyń waniliowy
1 puszka masy krówkowej
garść orzechów włoskich

Sposób przygotowania przepisu:

Krówka bez pieczenia

  • 1. Proszek budyniowy wymieszać z cukrem i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować i wlać rozpuszczony proszek. Ugotować budyń. Masło utrzeć na puch dodając po łyżce budyń. Ucierać na jednolity krem. Blachę o wym. 24 x 24 wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć herbatniki, wyłożyć połowę masy krówkowej - herbatniki - masa bydyniowa - herbatnika - reszta masy krówkowej. Wierzch posypać orzechami włoskimi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciemasa krówkowamasa budyniowaherbatnikikrówka

Komentarze

Podobne przepisy

Smakołyk.

Dodane przez: gogusia

Rolada Smakołyk bez pieczenia

Pyszne ciacho, ciasteczko bez pieczenia.

image-22qjh81

Dodane przez: Teodorka

Milky way bez pieczenia

Szybki, prosty i smaczny deser....

Budyniowy duet bez pieczenia

Dodane przez: justi2401

Budyniowy duet bez pieczenia

Jest to moja wersja napoleonki...

kokosanki

Dodane przez: paulam

kokosanki bez pieczenia

szybkie, smaczne, 2 składnikowe...

kokosowy puchatek bez pieczenia

Dodane przez: klementynka

kokosowy puchatek (bez pieczenia)

Niezwykle lekkie ciasto, nie za...

3bit

Dodane przez: kasia_m86

3bit bez pieczenia

Słodkie połączenie, i do tego bez...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE