Pasiasta krówka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kiedy chce zrobić kochanej żonie niespodziankę w niedzielne popołudnie :)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    -6 jaj
    -250g mąki
    -250g brązowego cukru
    -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    -1 łyżeczka cynamonu
    Składniki na krem:
    -1 puszka masy krówkowej 400g
    -700 ml mleka
    -2 budynie śmietankowe z cukrem
    -1 kostka margaryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Krówki

Pasiasta krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    a) Ciasto: jaja ubić mikserem z cukrem, a następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dokładnie wymieszać. Blachę wyłóż papierem do pieczeniem i wlej ciasto. Piecz 30 minut.
    b) Krem: z mleka i proszków budyniowych przygotować gęsty budyń. Gdy budyń jest zimny zmiksować go z miękką margaryną.
    c) Ciasto podzielić na dwie części, zaś z samej góry odciąć cieniutki pasek. Na dolną część ciasta położyć krem z budyniu. Przyłożyć drugą część i docisnąć ciasto. Następnie posmarować masą krówkową. Z górnej części wyciąć paski o szerokości 1 cm, który uda się w poprzek ciasta. Ciasto dowolnie można udekorować migdałami, orzechami lub po prostu posypać białą czekoladą.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Krówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować