Pasiasta krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
a) Ciasto: jaja ubić mikserem z cukrem, a następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dokładnie wymieszać. Blachę wyłóż papierem do pieczeniem i wlej ciasto. Piecz 30 minut.
b) Krem: z mleka i proszków budyniowych przygotować gęsty budyń. Gdy budyń jest zimny zmiksować go z miękką margaryną.
c) Ciasto podzielić na dwie części, zaś z samej góry odciąć cieniutki pasek. Na dolną część ciasta położyć krem z budyniu. Przyłożyć drugą część i docisnąć ciasto. Następnie posmarować masą krówkową. Z górnej części wyciąć paski o szerokości 1 cm, który uda się w poprzek ciasta. Ciasto dowolnie można udekorować migdałami, orzechami lub po prostu posypać białą czekoladą.
Smacznego!
Komentarze