Smakuje i syci - zarówno zdrowych, jak i chorych. Można wymyślać różne "wariacje" na jego temat. Będą nam wdzięczni za taki podwieczorek na pewno dzieci.
Królewski kisiel poli neis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sok zagotowujemy. Dodajemy rozmieszaną z dwoma łyżkami zimnej wody mąkę. Doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Gotowy kisiel przelewamy do salaterki. Wierzch posypujemy cukrem, aby nie wytworzyła się zaschnięta skorupa.
Pyszny jest solo, jak i z bitą śmietaną, wspaniale komponuje się też z przetartymi bądź pokrojonymi w kawałki owocami (np. upieczonym jabłkiem, które po usunięciu niejadalnych części, możemy wymieszać z naturalnym jogurtem i odrobiną cukru waniliowego, i cynamonu ). Gotowe. Smacznego!
www.jogart.bloog.pl
Komentarze