Krem szczawiowo-miętowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zupa szczawiowa w trochę innym wydaniu bo w formie kremu i z lekką nutą mięty. Zupa jest prosta i szybka do zrobienia. Nie zalecam tyko długo przesmażać szczawiu bo traci kolor.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula duża

    3 ziemniaki

    3 garście szczawiu

    1 litr wywaru warzywnego

    sól, pieprz

    3 gałązki mięty

    1/3 szklanki śmietany słodkiej

    olej do smażenia

    3 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajko Krem

Krem szczawiowo-miętowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczaw dokładnie przebieram i płuczę. Osączam z wody. Cebulę kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję do niej obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i zalewam bulionem i gotuję aż ziemniaki będą miękkie.Szczaw przesmażam chwilę na patelni. Dodaję do ziemniaków i miksuję blenderem. Dodaję listki mięty i dalej miksuję. Na końcu dolewam śmietanę. Doprawiam solą, pieprzem, podaję z jajkiem ugotowanym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szczaw Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować