Krem pomarańczowy z orzechami nerkowca (bezglutenowy, wegański)

4.5 (180 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i zdrowy deser, który zawiera cenne witaminy i minerały ! Prosty do zrobienia i efektowny ;)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki namoczonych orzechów nerkowca
    3 namoczone daktyle
    Sok z 2-3 słodkich pomarańczy
    Ziarenka wanilii ⠀
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Krem

Krem pomarańczowy z orzechami nerkowca (bezglutenowy, wegański) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy zalewamy wodą, a daktyle sokiem pomarańczowym i zostawiamy na 4 h lub całą noc. Orzechy odsączamy,następnie dodajemy sok z daktylami i ziarenka z laski wanilii (można dodać zamiast nich ekstrakt waniliowy) Całość miksujemy na gładki krem. Przed podaniem najlepiej schodzić krem w lodówce.

    Sposób podania:
    Pomarańcze wydrążamy, nakładamy do nich krem, następnie dekorujemy np. kawałkami pomarańczy lub listkami mięty. Można też posypać deser np. kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomarańcze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować