Wegańskie pierogi ruskie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wegańskie pierogi ruskie czyli alternatywa dla osób, które nie spożywają nabiału, a tęsknią za smakiem tradycyjnych pierogów ruskich.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    3 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka gorącej wody
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli

    FARSZ:
    500 g ziemniaków
    1 kostka naturalnego tofu
    2 łyżeczki soku z cytryny
    1 łyżka płatków drożdżowych(można pominąć)
    1/2 cebuli
    1 łyżka oleju
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wegańskie pierogi ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy. Tofu odsączamy z zalewy, kruszymy i mieszamy z sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzewamy olej I podsmażamy cebulę. Dodajemy Tofu i razem przesmażamy. Ziemniaki po ugotowaniu przeciskamy przez praskę, dodajemy Tofu, doprawiamy solą i pieprzem.

    Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju (żeby się nie sklejały), po wypłynięciu gotujemy jeszcze kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować