Gofry z pastą z zielonego groszku i fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.GOFRY:
Mleko mieszamy z sokiem z cytryny i odstawiamy na kilka minut. Pozostałe składniki umieszczamy w misce. Wlewamy ścięte mleko i mieszamy do uzyskania gęstego ciasta. Schłodzoną aquafabę ubijamy na sztywną pianę (można użyć białek i ubić je na sztywno ze szczyptą soli). Dodajemy cukier i jeszcze chwilę miksujemy. Dodajemy ją do masy i delikatnie mieszamy. Ciasto smażymy w gofrownicy, lub pieczemy w sylikonowych formach do gofrów.
2.PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU:
Groszek rozmrażamy. Następnie podsmażamy na oleju z przyprawami. Dusimy kilka minut aż groszek zmięknie (można podlać odrobiną wody). Miksujemy z awokado i fetą na gładką pastę.
Komentarze