Krem brokułowo-tymiankowy a zamiast kluseczków migdały.

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Krem z brokułów zawsze kojarzył mi się z mdłą maziowatą zupą. Ostatnio po raz kolejny dałam brokułom szansę. Okazuje się, że stworzyły idealną parę z tymiankiem :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - brokuł różyczki: 800 gramów
    - tymianek świeży (same listki): 100 gramów
    - cebula cerwona: 2 sztuki
    - czosnek (ząbek): 1 sztuka
    - bulion warzywny (może być bulionetka): 0.5 litra
    - chilli suszone lub w proszku: 2 szczypty
    - oliwa lub dobry olej: 2 łyżki
    - masło naturalne: 50 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Krem brokułowo-tymiankowy a zamiast kluseczków migdały. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną cebulę i czosnek należy zeszklić na mieszaninie oliwy i połowy podanej ilości masła, następnie posolić, dodać chilli. Całość zalać bulionem.
  • 2. Dorzucić brokuły, gotować do miękkości. Dodać tymianek. Zmiksować. Do jednolitej masy dodać resztę masła, które ma nadać zupie aksamitności.
    Podawać z prażonymi migdałami.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Komunia Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować