Kotlety z ziemniaków i kaszy jaglanej z boczkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne kotlety. Przygotowane z ziemniaków i kaszy jaglanej z dodatkiem smażonego boczku i cebulki. Polecam do obiadu np. z sosem pieczarkowym.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 g kaszy jaglanej
    gorąca woda do przepłukania kaszy
    1/2 szkl wody - do gotowania kaszy
    20 dag ugotowanych ziemniaków
    1 cebula
    60 g boczku
    1 jajko
    6 łyżek płatków owsianych
    4 - 6 łyżek bułki tartej
    1 łyżka suszonego koperku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Jajko Dodatki

Kotlety z ziemniaków i kaszy jaglanej z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przepłukujemy gorącą wodą i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy razem z boczkiem w kosteczkę. Przesmażamy na rozgrzanym oleju przez kilka minut.
    Do miski wkładamy ziemniaki i rozgniatamy np. widelcem. Dodajemy pozostałe składniki i doprawiamy przyprawami do smaku. Mieszamy i formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować