Kotlety z kaszy jęczmiennej i ziemniaków

4.47 (194 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne kotleciki z kaszy jęczmiennej i ziemniaków dla tych którzy nie zawsze maja ochotę na mięso.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ugotowane ziemniaki
    200 g kaszy jęczmiennej
    1 jajko
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    ½ szklanki tartej bułki
    Sól, pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

4.47 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kaszy jęczmiennej i ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
    Ziemniaki rozdrabniamy na gładką masę, łączymy z ugotowaną kaszą. Dodajemy jajko, usmażoną cebulę z czosnkiem, doprawiamy pieprzem i solą, wszystko dokładnie mieszamy.Kotlety obtaczamy w bułce tartej
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować