Kotlety rybne z papryką i serem

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Te kotlety na pewno sprawdzą się w dni postne, lecz nie tylko ...

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 mrożone płaty rybne np. mintaj bez skóry ( 40dag)
    10 dag żółtego sera
    2 jaja
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1/2 papryki
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego suszonego
    1 łyżka kopru
    sól
    Dodatkowo : tarka, patelnia, olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Kotlety rybne z papryką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety rybna z papryką i serem 1. Przygotuj składniki. Rozmróź rybę i pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Koper i paprykę pokrój. Połącz w misce jaja , majonez, mąkę i przyprawy. Do uzyskanego ciasta dodaj rybę i ser. Wymieszaj.
  • Kotlety rybne z serem i papryką 2. Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj masę kształtując kotleta. Smaż na rumiano z obu stron.

Porady

Po usmażeniu kotlety warto ułożyć na ręczniku kuchennym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować