Kotlety rybne

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

przepyszne kotlety

  • 25 min

Składniki:

  • 400 gr filetu z mintaja
    1 pęczek koperku
    2 jajka
    1 bułka kajzerka
    bułka tarta
    1 szklanka mleka
    przyprawa do ryb, sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku.
  • 2. Mintaja pokroić na mniejsze kawałki i razem z odciśniętą bułką zmielić w maszynce do mięsa lub rozdrobnić w blenderze.
  • 3. Koperek drobno posiekać i dodać do masy razem z jajkami.
  • 4. Przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Wymieszać dokładnie, jeśli masa jest za rzadka dodać bułkę tartą, następnie formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować