• 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Propozycja na szybki obiad... kotlety rybne z pstrąga łososiowego (mogą być też z łososia lub innych ryb). Przygotowanie nie wymaga maszynki do mielenia, chociaż jak chcesz sobie ułatwić pracę, to proszę bardzo. Do kotlecików mogą być ziemniaki gotowane, tarta marchewka lub inna surówka i obiad gotowy. Spróbuj zrobić :-)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g filetu z pstrąga łososiowego (bez skóry)
    1 jajko
    3-4 łyżki bułki tartej + do panierowania
    3-4 ząbki czosnku
    pół pęczka koperku lub pietruszki
    sok z połowy cytryny
    sól i pieprz do smaku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety rybne

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i obrać z ości. Następnie drobno posiekać nożem lub zmielić na grubszych oczkach.

    W misce wymieszać rybę z przeciśniętym czosnkiem, siekaną zieleniną, bułką tartą, jajkiem, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.

    Formować płaskie kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni po kilka minut z każdej strony.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować