Kotlety rybne

4.49 (176 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Postne rybne kotleciki z dorsza, z dodatkiem świeżego koperku, delikatne i chrupiące. W sam raz na piątkowy obiad lub wigilijny stół.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na ok.10 sztuk:

    350 g filetów z dorsza lub z innej ulubionej ryby
    1 mała kajzerka + mleko do nasączenia
    1 cebula
    1 łyżka drobno posiekanego świeżego koperku
    1 łyżeczka musztardy
    1 jajko
    1 łyżka przyprawy do ryb
    sól, pieprz
    2 łyżki bułki tartej + do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
  • 2. Kajzerkę namoczyć w zimnym mleku, następnie odcisnąć i dodać do zmielonej ryby.
  • 3. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, usmażyć na oleju, ostudzić i dodać do masy rybnej razem z jajkiem, musztardą, koperkiem i przyprawami. Masę wyrobić jak na kotlety, jakby bardzo kleiła się do rąk, dodać bułkę tartą.
    Z masy formować niewielkie kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować