Kotlety rybne z miruny

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Mięciutkie w środku i chrupiące z zewnątrz. Można je przygotować praktycznie z każdej ryby-u mnie miruna. Doskonała alternatywa dla "zwykłych" filetów w panierce. Pysznie smakują z ziemniakami, surówką z kiszonej kapusty lub z surówką colesław.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g filetów z miruny
    1 mała kajzerka
    1/2 pęczka szczypiorku
    1 jajko
    sól
    pieprz
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    3 łyżki bułki tartej
    olej do smażenia
    mleko do namoczenia bułki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety rybne z miruny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerkę namoczyć w mleku. Szczypior umyć i posiekać Rybę rozdrobnić za pomocą widelca, tak aby były kawałki, a nie miazga. Do ryby dodać odciśniętą kajzerkę, jajko, przyprawy i szczypior, dokładnie wymieszać. Formować okrągłe kotleciki. Panierować w bułce tartej i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Post Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować