Kotleciki z kaszy gryczanej z mięsem i grzybami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Coś dla wielbicieli kaszy , tym razem kasza gryczana , kotleciki smakują na zimno i na gorąco . Regionalny przepis , wspaniałe z sosem grzybowym lub na zimno z sosem czosnkowym .

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy gryczanej

    30 dag mięsa mielonego

    1 garść grzybów leśnych mrożonych

    jajko 2szt

    pieprz

    cebula

    czosnek ok 3 ząbki

    olej

    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z kaszy gryczanej z mięsem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy , studzimy . Do kaszy dodajemy surowe mięso mielone. Grzyby siekamy, cebule i czosnek kroimy drobno. Podsmażamy na oleju. dodajemy do kaszy i mięsa . Wyrabiamy masę , dodajemy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formujemy kotleciki i smażymy na oleju jak mielone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować