Kotlety mielone z gotowanego mięsa

4.48 (152 ocen)

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczne i zdrowe. Zrobiłam je z mięsa z rosołu.

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g mięsa gotowanego, ja użyłam indyczego
    1 lub 2 jajka
    Sól, pieprz
    Przyprawa do mięsa mielonego
    1 łyżka koperku
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki keczupu
    Olej do smażenia
    Bułka tarta do obtaczania
Wystaw ocenę:

4.48 (152 ocen)

Kotlety mielone z gotowanego mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, ugotowaną marchewkę, pietruszkę, seler, por( te warzywa ,które dodajemy do rosołu) mielimy przez maszynkę.Mielimy również ząbki czosnku i cebulę. Po przemieleniu dodajemy jajko, sól, przyprawę, pieprz , koperek, keczup. Dobrze mieszamy wszystko. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu aż się zarumienią.

Porady

Można użyć różnych mięs z kury , indyka lub mieszać. Te kotlety trzeba dobrze doprawić żeby nie były mdłe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować