Kotlety mielone z kapustą włoską

4.48 (193 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Dzięki dodatkowi kapusty, kotlety wyszły bardzo delikatne i soczyste.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kapusty włoskiej
    1 cebula
    1 łyżka masła
    100 ml bulionu warzywnego
    500 g mielonej szynki wieprzowej
    olej do smażenia
    bułka tarta
    kminek mielony
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Kotlety mielone z kapustą włoską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z kapustą włoską 1. Kapustę szatkujemy. Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kapustę, dolewamy bulion i dusimy do miękkości. Nadmiar płynu odparowujemy, kapustę studzimy, później mielimy, mieszamy z mięsem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.
    Z przygotowanej masy formujemy kotlety (tak, tak… bez jajka, bułki i takich tam ;), obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska Mięso mielone Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować