Kompot z agrestu i wiśni z lawendą

5 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Słodko-kwaśne połączenie,które ugasi nasze pragnienie.Posmak lawendy da lekki kwiatowo-cytrusowy posmak.

  • 10 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 l wody
    1 kg czereśni
    300 g agrestu
    garść lawendy
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Kompot

Kompot z agrestu i wiśni z lawendą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce włożyć do garnka,zalać wodą i podgrzewać do 90°C przez 20 minut.Nie gotować, aby zachować jak najwięcej witamin. 5 minut przed końcem dodać lawendę.Zgasić ogień, przykryć pokrywką i zostawić do ostudzenia.Rano przecedzić, przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie Agrest Lawenda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować