200 g całych pomidorów z puszki
4 kostki mrożonego w liściach szpinaku
1/2 szklanki gotowanej ciecierzycy ze słoika lub z puszki
1 cebula
1/4 brokuła (może być mrożony)
1 łyżeczka ostrej papryki
sól, pieprz do smaku
4 łyżki oliwy z oliwek
Kolorowe i syte danie na wiosnę i nie tylko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy, kroimy w piórka.
Do garnka wlewamy oliwę z oliwek. Dodajemy cebulę, następnie szpinak i różyczki brokuła.
Dodajemy także kilka łyżek zimnej wody.
Dusimy, aż warzywa będą półtwarde.
Następnie dodajemy pomidory z puszki, gdy sos będzie za gęsty można dolać więcej wody.
Na sam koniec dodajemy odcedzoną ciecierzycę, doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem.
Mieszamy, podajemy np. z kaszą jaglaną.
Komentarze