Kolorowe i syte danie na wiosnę i nie tylko

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Najlepsze dania dla wegetarian

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 200 g całych pomidorów z puszki
    4 kostki mrożonego w liściach szpinaku
    1/2 szklanki gotowanej ciecierzycy ze słoika lub z puszki
    1 cebula
    1/4 brokuła (może być mrożony)
    1 łyżeczka ostrej papryki
    sól, pieprz do smaku
    4 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Kolorowe i syte danie na wiosnę i nie tylko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w piórka.
    Do garnka wlewamy oliwę z oliwek. Dodajemy cebulę, następnie szpinak i różyczki brokuła.
    Dodajemy także kilka łyżek zimnej wody.
    Dusimy, aż warzywa będą półtwarde.
    Następnie dodajemy pomidory z puszki, gdy sos będzie za gęsty można dolać więcej wody.
    Na sam koniec dodajemy odcedzoną ciecierzycę, doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem.
    Mieszamy, podajemy np. z kaszą jaglaną.

Porady

Gulasz można zamrozić

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować