Crumble brzoskwiniowe

4 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na lato

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg soczystych i słodkich brzoskwiń
    kruszonka:
    150 g masła
    100 g cukru
    100 g mąki pszennej
    plus
    Masło do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Crumble brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z brzoskwiń usuwamy pestkę, dzielimy na mniejsze kawałki.
    Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
    W naczyniu rozkładamy brzoskwinie.
    Przygotowujemy kruszonkę wsypując do miski mąkę, następnie zimne masło i cukier.
    Zagniatamy, aż powstanie kruszonka.
    Posypujemy kruszonką brzoskwinie.
    Pieczemy około 30 minut w 180 st.
    Podajemy z galami lodów ułożonymi na wierzchu.

Porady

Jeszcze kilka gałek lodów śmietankowych i deser gotowy!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować